«Με… άκαπνους έκανε ο Ανδρέας το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας» – FANTOMAS.GR

Απάντηση στην χθεσινή επίθεση του  Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «άκαπνο», έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος τόνισε με δηκτικό τρόπο: «Αν άκαπνος είναι αυτός που δεν είναι 40 χρόνια βουλευτής ή 20 χρόνια υπουργός, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου με άκαπνους εκείνης της εποχής, έκανε ένα κίνημα κόμμα εξουσίας με τεράστια ανατρεπτική δύναμη.

Ωστόσο αυτοί δεν ήταν άκαπνοι από την κοινωνία, ήταν αγωνιστές της καθημερινότητας, του Πολυτεχνείου, του 1-1-4, άκαπνοι από θέσεις εξουσίας. Ναι, δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, δεν είμαι 20 χρόνια υπουργός, έχω μια θητεία 8 ετών στην ευρωβουλή, αλλά πέρα από αυτά τα 8 χρόνια είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην πολιτική ως λύση, ότι είναι μια προσπάθεια, μια προσφορά, ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς βιδωμένος σε καρέκλες».

Αναφορικά με σχετική δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλο του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Το πάρτι τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Ερχόμαστε ως δύναμη ισχυρή, σοσιαλδημοκρατική για να έχει εναλλακτική χώρα. Το πάρτι του κ. Μητσοτάκη έχει τελειώσει και τελειώνει την επόμενη Κυριακή με τη σφραγίδα των 270.000 προοδευτικών πολιτών που ήρθαν και μας τίμησαν. Τους καλώ λοιπόν να έρθουν ξανά, θέλω μαζική συμμετοχή από αυτούς που με ψήφισαν και που δεν με ψήφισαν, για να κάνουμε όλοι μαζί την παράταξή μας περήφανη και ισχυρή την επόμενη μέρα. Ο κ. Μητσοτάκης θα μας έχει απέναντι του στην κοινωνία».

Ο ίδιος εξήγησε την επιλογή του να κρατήσει μια διαφορετική στάση σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς που διατυπώνονται: «Δεν πρόκειται να μπω σε κανέναν χαρακτηρισμό, ξέρω πολύ καλά τα λάθη των παλιών πρωταγωνιστών. Για μένα η ενότητα θα είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω την η Φώφη Γεννηματά. Θα τη διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού αν μου δοθεί η δυνατότητα ως πρόεδρος», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τις αιτιάσεις του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν γνωρίζει τις πολιτικές του θέσεις, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «εάν με έχουν ψηφίσει 300.000 σε δύο ευρωεκλογές και 170.000 στις εσωκομματικές μας εκλογές χωρίς να γνωρίζουν τις θέσεις μου, πάει να πει ότι είμαι μάγος. Δεν γίνεται να με ψηφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα εσωκομματικά και στις ευρωεκλογές και να μην ξέρουν τις θέσεις μου».

«Δεν πρόκειται να μπω στο πεδίο της έντασης, δεν θα κάνω ξανά τα λάθη του παρελθόντος, θέλω ενωμένη την Παράταξη. Η Παράταξη διχάστηκε και ο μόνος που κέρδισε ήταν ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς. Η Παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη», ξεκαθάρισε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *