Μπουτσικάκης: τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες είναι προς όφελος των νησιωτών

Η τοπική κοινωνία των νησιών πρέπει να καταλάβει ότι τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες είναι προς όφελός της, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.6.

Με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων σε Λέσβο και Χίο, ο κ. Μπουτσικάκης είπε ότι «τα κέντρα θα βγάλουν από τον αστικό ιστό τους μετανάστες, θα αποσυμφορήσουν τις υγειονομικές δομές των νησιών, θα βοηθήσουν ενόψει της τουριστικής περιόδου και την τοπική οικονομία, θα δώσουν τέλος στο άναρχο των ανοικτών δομών». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ «οι νησιώτες θα δουν μία διαφορετική πόλη, από αυτή που βλέπουν καθημερινά τα τελευταία πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στο φαινόμενο του κορωνοϊού, ως προς την επίδραση του στις αγορές, ο κ. Μπουτσικάκης εκτίμησε ότι η χώρα και η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί, όπως και η παγκόσμια οικονομία «και γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, αν και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα επιδράσει αυτό το πρόβλημα».

«Υπάρχει διάχυτη αβεβαιότητα στις αγορές και πρέπει να δούμε το θέμα στο βάθος χρόνου, να βοηθήσουμε την ελληνική αγορά, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.