“Να αφήσει η κυβέρνηση χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που και θέλει και μπορεί να ακολουθήσει μια άλλη στρατηγική για την πανδημία και την οικονομία”

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει τον κύκλο της, όσο μένει στην εξουσία τόσο θα αυξάνεται ο ανθρώπινος πόνος και οι απώλειες”, διεμήνυσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στηλιτεύοντας την “πλήρη αποτυχία της πολιτικής Μητσοτάκη και απέναντι στην πανδημία και σε ό,τι αφορά στην οικονομία”. Σε συνέντευξή του “στο Κόκκινο” 105.5 FM σχολίασε το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη: “Είναι να απορεί κανείς με τον κυνισμό και τον πολιτικό ναρκισσισμό ενός πρωθυπουργού που βρίσκεται σε άλλο πλανήτη“. Μάλιστα, επισήμανε πως “απαιτείται μια άλλη πολιτική και υγειονομική στρατηγική”, και επανέλαβε το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλ. Τσίπρα “να αφήσει η κυβέρνηση χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που και θέλει και μπορεί να ακολουθήσει μια άλλη στρατηγική, που δεν υπακούει στα μεγάλα συμφέροντα και δεν προτεραιοποιεί τις ψήφους μπροστά στην ανθρώπινη ζωή“. Αντιπαρέβαλλε, δε, πως “όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έχουν στόχο την παραμονή στην εξουσία και όχι την προστασία της κοινωνίας”.

“Έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω. Είναι αδιόρθωτος ο κ. Μητσοτάκης, που συνεχίζει να περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος, κηρύττοντας το δήθεν τελευταίο μίλι της πανδημίας. Όμως τα αποτελέσματα των επιλογών του δεν αφήνουν άλλο περιθώριο συναίνεσης και συνεννόησης. Το πολιτικό τους σχέδιο καταστρέφει ζωές“, τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

“Αν δεν ήταν για κλάματα η κατάσταση, θα μπορούσε κανείς να γελάσει που ο πρωθυπουργός αυτοθαυμάζεται όσο καταρρέει το ΕΣΥ, όσο δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές, με άγνωστο αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ. Φαίνεται από τα μοντέλα ότι η πανδημία δεν υποχωρεί πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς ίσως έχουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που θα χάνουν τη μάχη τις επόμενες εβδομάδες”, σημείωσε. Μάλιστα, θύμισε ότι σε τηλεοπτική εκπομπή είχε ζητήσει από την κα Ράπτη τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, “αλλά αρνείται επισταμένως η κυβέρνηση να τα δώσει”, και “ο κ. Πλεύρης είναι εξαφανισμένος στο μεταξύ”.

“Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής και όχι ημίμετρα. Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία. Γνωρίζετε ότι στον προϋπολογισμό του 2022 περικόπτονται 920 εκατ. ευρώ έκτακτες δαπάνες για τον κορονοϊό; Πρέπει να ενισχυθεί τώρα το ΕΣΥ με προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ πραγματικές, πρέπει να επιταχθούν τώρα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα, να ενισχυθούν τώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με συστήματα εξαερισμού και περισσότερα δρομολόγια, πρέπει να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, να καταργηθούν τώρα οι συγχωνεύσεις τμημάτων της κας Κεραμέως”, συνέχισε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε: “Αυτή τη στιγμή απαιτείται μια διαφορετική στρατηγική που χρειάζεται χρήματα και βούληση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους, της παιδείας και των μέσων μεταφοράς -και βέβαια η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ακρίβειας. Υπάρχει ανάγκη άμεσης αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ”. “Δυστυχώς την ώρα που το ζητάμε αυτό, ο κ. Χατζηδάκης καταργεί την προδήλωση της υπερεργασίας, μειώνει κι άλλο το εισόδημα στον ιδιωτικό τομέα, και εξαπολύει μια επίθεση στο μισθό και στις εργασιακές σχέσεις. Αυτός είναι καθαρός, πούρος νεοφιλελευθερισμός”, κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.