Να διεκδικήσουν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ επιθυμούν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Αποφασισμένος να διεκδικήσει και αυτός την προεδρία του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με πληροφορίες, και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητήσει από την Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος μια μικρή χρονική παράταση προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Θυμίζουμε ότι για να κατέβει κανείς υποψήφιος για την αρχηγία θα πρέπει να συγκεντρώσει μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα 5.000 υπογραφές στήριξης από μέλη του ΚΙΝΑΛ ή 45 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (το 15% δηλαδή των μελών του εν λόγω οργάνου).

Ο κ. Γερουλάνος δέχθηκε πιέσεις στελεχών από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αποσύρεται από την κούρσα η Φώφη Γεννηματά, ούτως ώστε να κατέλθει υποψήφιος. Στάθμισε τις συγκυρίες και έκρινε ότι θα μπορούσε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Το θέμα είναι εάν αύριο η ΕΔΕΚΑΠ στη συνεδρίασή της αποφασίσει να παραταθεί η διαδικασία συλλογής υπογραφών προκειμένου να είναι κάποιος υποψήφιος ή όχι.

Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επίσης διεκδικεί την προεδρία, δηλώνει ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να μην αλλάξουν οι προθεσμίες, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χάρη Καστανίδη φέρονται να είναι πιο συγκαταβατικοί ως προς το να δοθεί μια παράταση μέχρι την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Πάντως παράταση μιας εβδομάδας ζητά και ο Βασίλης Κεγκέρογλου ούτως ώστε να είναι και αυτός υποψήφιος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *