Ναι στην πρόταση Μητσοτάκη για την μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους λέει ο Καμίνης

Θετικός στο ενδεχόμενο της ανάληψης του ΕΝΦΙΑ από την τοπική αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ.Καμίνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ 100,3 και στον Παύλο Τσίμα τόνισε πως η μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, είναι ένα καθοριστικό βήμα για την ενηλικίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως «απαιτείται να αποσαφηνιστεί αν αποτελεί το τέλος της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς επίσης και το πώς θα εφαρμοστεί σε δήμους με χαμηλές αξίες ακινήτων, όπου και θα πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκης τονίζοντας πως “ακούσαμε μέτρα, τα οποία όμως θα αργήσουν να αποδώσουν. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα κάνει μέχρι τότε με την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος» και σημείωσε ότι «για τον λόγο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει και το κενό που πρέπει να καλύψει το Κίνημα Αλλαγής».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «φέτος υπήρξε μεγαλύτερη συγκράτηση στις εξαγγελίες, σε αντίθεση με την κακή εμπειρία προηγούμενων ΔΕΘ, όπου επικρατούσε πλειοδοσία παροχών, όπως οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το 2014».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *