Νέα μέτρα στη Γαλλία

Η Γαλλία έλαβε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μεταξύ αυτών την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες για τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών.

Επίσης, απαγορεύτηκε η πώληση και διανομή τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια της διαδρομής στα ΜΜΜ.

Από τη Δευτέρα πλέον, τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την ηλικία των 6 ετών (έναντι 11 ετών προηγουμένως) στις συγκοινωνίες, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των ταξί), όπως και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους σταθμούς των δημοσίων συγκοινωνιών και τους αεροσταθμούς, σύμφωνα με ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα και «έως και τις 23 Ιανουαρίου του 2022, η πώληση και η εξυπηρέτηση για κατανάλωση τροφίμων και ποτών στις μεταφορές απαγορεύονται, κατά τη διάρκεια των διαδρομών», διευκρινίζεται στο κείμενο. Το διάταγμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, εκτός του ότι τα εστιατόρια των πλοίων δεν επηρεάζονται.

Το διάταγμα επιβεβαιώνει επίσης μια κυβερνητική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα εστιατόρια και οι παμπ δεν θα μπορούν να υποδεχθούν κόσμο από τη Δευτέρα και έως τις 23 Ιανουαρίου, «παρά μόνο εάν οι πελάτες είναι καθήμενοι». Τα παιδιά θα πρέπει εκεί να φορούν μάσκα από την ηλικία των 6 ετών κι όχι πλέον των 11 ετών.

Πολλά διαμερίσματα ή πόλεις, όπως η περιφέρεια του Παρισιού ή της Λιόν, ανακοίνωσαν την επιστροφής της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους δρόμους από χθες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *