Νίκος Μανωλάκος: « Μισό καλάθι» στο θέμα τον κυρώσεων της ΕΕ προς την Τουρκία

« Μισό καλάθι» στο θέμα τον κυρώσεων της ΕΕ προς την Τουρκία θα πρέπει να κρατάμε σαν Ελλάδα καθώς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει τις δικές της διμερής σχέσεις, συμφέροντα και στρατηγική δήλωσε ο Νίκος Μανωλάκος βουλευτής Α Πειραιώς της ΝΔ στην εκπομπή «Προπαντός Ψυχραιμία» με  το Νίκο Μπαρδούνια

Σημείωσε ακόμη ότι  η Τουρκία είναι σημαντική χώρα στην περιοχή και η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να την κρατήσουν μακριά από τη Ρωσία. Από την πλευρά της η Τουρκία κάνει κινήσεις, με βάση τα  συμφέροντά της και για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει της ακραίες προκλήσεις καθώς προσπαθεί να δείξει καλό «πρόσωπο» σε ΕΕ και ΗΠΑ, ειδικότερα τώρα με την αλλαγή της Διοίκησης και την εκλογή του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις ενέργειες του Ερντογάν, ο Ν. Μανωλάκος τόνισε ότι παρά την ακραία του συμπεριφορά, οι ενέργειες του στηρίζονται στο ρεαλισμό, βλέπει πάντα το συμφέρον του , το οποίο του επιβάλει, στην παρούσα χρονική στιγμή,  να ηρεμήσει στο εσωτερικό και να κάνει  νέα βήματα διαλόγου. Για τον ίδιο τον Ερντογάν  σημείωσε ότι η νίκη στις εκλογές είναι ζήτημα επιβίωσης και για το λόγο αυτό προβαίνει σε ακραίες δράσεις και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, εντός του εσωτερικού της χώρας του, προκειμένου να κρατήσει το ακραίο συντηρητικό ακροατήριό του.

« Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αποφάσεις του να  φύγει από την διεθνή Σύμβαση για την προστασία των Γυναικών ή να θέσει εκτός νόμου το Κουρδικό Κόμμα» είπε ο Νίκος Μανωλάκος.

Τέλος  σημείωσε ότι  υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Διεθνή σκηνή και στοχεύουν να επανέλθουν στην κορυφή των εξελίξεων, όπου και ανήκουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *