Νίκος Τζανάκης : Παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές

 

Για τους εμβολιασμένους και το κατά πόσο κινδυνεύουν από την πανδημία, καθώς και για τις σχολικές εκδρομές  μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «… από τις έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Γνωρίζουμε ότι με 2 δόσεις επιτυγχάνεται ανοσία 6-8 μηνών και επίσης ότι το εμβόλιο δεν αποστειρώνει, δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσο σε ποσοστό 90%, είπε ο κ. Τζανάκης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που εμβόλιο χρειάζεται επαναληπτικότητα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «μια μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων ηλικίας πάνω από 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα είναι επίνοσοι ξανά στο πεντάμηνο μέχρι και επτάμηνο. Κατά κανόνα εξελίσσονται καλά αλλά πρέπει να νοσηλευτούν. Γνώμη μου είναι να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει ραντεβού για τρίτη δόση μετά τους πεντέμισι μήνες», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Παράλληλα χαρακτήρισε παρακινδυνευμένες τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές εξηγώντας ότι πληθαίνουν οι επιδημιολογικά κόκκινες περιοχές. Επιπλέον αν υπάρξει περιστατικό συρροής 10- 15 παιδιών θα πρέπει να απομονωθούν στο εκδρομικό σημείο, ενώ ως προς τη διάδοση, μπορεί να φέρουν τον ιό μέσα στο σπίτι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *