Ντροπή: Στο μήνυμά της για τη Γενοκτονία η Σακελλαροπούλου δεν ανέφερε την Τουρκία

Μαύρη ημέρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το θεσμό. Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου δεν τόλμησε να αναφέρει στη δήλωσή της για τη Γενοκτονία των Ποντίων το μεγάλο ένοχο. Την  Τουρκία! Διαβάστε το μικρό μήνυμά της για τη Γενοκτονία μόλις μιας σελίδας (όταν για άλλα βγάζει δισέλιδες ανακοινώσεις) μνημείο Ραγιαδισμού και ντροπής για την Ελληνική Δημοκρατία. Λες και τους Πόντιους όπως και άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς τους εξόντωσε ο…κανένας. Η λέξη ντροπή είναι λίγη…

“Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού. Παράλληλα, οφείλουμε να αναλογιστούμε την τεράστια συμβολή και ενεργό συμμετοχή των διασωθέντων Ελλήνων του Πόντου στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην οικονομική ανάταση, καθώς και στην άνθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα.

Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να φέρνει στο φως και να καταδικάζει ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών, προκειμένου όχι μόνο να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάληψη της ευθύνης για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος και η ειλικρινής μεταμέλεια αποτελούν δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών, που προσβλέπουν σε ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *