Ο Ακάρ προκαλεί πάλι την Αθήνα και ζητά (εκ νέου) αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Προκλήσεις χωρίς τέλος από την Αγκυρα. Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) και μετά το τηλεφώνημα  Ακάρ- Παναγιωτόπουλου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα Hürriyet επιτέθηκε και πάλι στην Ελλάδα.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στα θέματα αυτά, δυσκολεύει την επίλυσή τους σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συμφωνίες. Από την άλλη, με έναν τρόπο χωρίς προηγούμενο στον κόσμο και στην ιστορία, ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια. Αυτό δεν είναι λογικό» ανέφερε αρχικά ο Ακάρ, γύρω από τα ζητήματα στο Αιγαίο.

 

 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε, λέγοντας: «Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει τις δυνάμεις μας με αυτό τον τρόπο».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.