Ο Αυστριακός Υπ. Υγείας υποστηρίζει ότι έρχεται το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Και ξάφνου μια αισιόδοξη φωνή μέσα στην τόση μαυρίλα. Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, εξέφρασε την ελπίδα, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ένα φάρμακο κατά του κορονοϊού και μέχρι το τέλος της χρονιάς ένα εμβόλιο.

Παράλληλα ο Υπουργός απέκλεισε εκ νέου κατηγορηματικά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στο μέλλον, όπως είχε διαδοθεί ψευδώς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανακοίνωσε την ταχεία δημιουργία κλινών εντατικής θεραπείας και επιπλέον νοσοκομειακών μονάδων για ελαφρότερες περιπτώσεις, για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιέννης ή σε κενές ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αυστρία ανέρχονταν σήμερα σε 655, έναντι των 504 που καταγράφονταν χθες, ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά 7.467 ύποπτες περιπτώσεις.

Τα περισσότερα κρούσματα, 206, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία, και να ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια ‘Ανω Αυστρία (116), Βιέννη (101), Κάτω Αυστρία (82), Στυρία (71), Σάλτσμπουργκ (30), Φόραλμπεργκ (34), Μπούργκενλαντ (10) και Καρινθία (5).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.