Ο καιρός για σήμερα Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά και τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς το απόγευμα και στα νησιά του Ιονίου τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου,3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στις Σποράδες και την Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί, 3 – 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.