Ο Μώραλης αποκάλυψε που θα γίνει το νέο Δημαρχείο Πειραιά

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα (21.4.23) στο Κανάλι Ένα 90,4 και το Χάρη Παυλίδη ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου, στην οδό Σκουζέ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μωραλης αποκάλυψε ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχει υλοποιηθεί η ανέγερση νέου δημαρχείου στην παλιά Ράλλειο, μετατρέποντάς την σε ένα εμβληματικό κτίριο που θα αντανακλά την ιστορία και το μέλλον του Πειραιά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα του Πύργου, τονίζοντας ότι έως τον προσεχή Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στην εξωτερική όψη του κτιρίου, ενώ τα πολυκαταστήματα με ισχυρά brand names που θα στεγαστούν στο ισόγειο και τους πρώτους δύο ορόφους θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμαρχος Πειραιά μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή της πόλης μέσα από την εξωστρέφεια, με πολλαπλά και εμφανή οφέλη για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους.

Αναφερόμενος δε, στην στρατηγική της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του Πολιτισμού, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι στόχος είναι να συνδεθούν το κεντρικό λιμάνι με το λιμάνι Ζέας, μια διαδρομή που θα περνά μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα καταλήγει στο Ναυτικό Μουσείο, καθώς και ακόμη μια διαδρομή που θα συνδέει το μετρό με την Ξυλαποθήκη και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο κ. Μώραλης ερωτηθείς για την ελεγχόμενη στάθμευση, είπε ότι η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη θα ξεκινήσει άμεσα και ακολούθως θα εφαρμοστεί πρώτα στο Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα και κατ επέκταση στο Ά Διαμέρισμα.

Ο Δήμαρχος μίλησε και για το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, το Κανάλι Ένα 90,4, τονίζοντας ότι στόχος ήταν να στηριχθεί τόσο το ραδιόφωνο όσο και οι εργαζόμενοι, εξαίροντας παράλληλα τις επιλογές της Διοίκησης του Καναλιού που σκοπό έχουν να βάλουν το ραδιόφωνο στις καρδιές των Πειραιωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *