Ο Στεφανής τίμησε δυο στρατιωτικούς που έπεσαν στο καθήκον

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε, τη Ρόδο. Αρχικά μετέβη στην έδρα της 395 ΕΑΡΜΕΘ, όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της σε «Διοικητήριο Αντιστρατήγου Τζανιδάκη Ιωάννη», ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Απριλίου 2017, εν ώρα καθήκοντος, στο δυστύχημα του Ε/Π UH-1H, στο Σαραντάπορο. Στην ομιλία του – μεταξύ άλλων – ανέφερε τα εξής:

«…Η σεμνή αυτή τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της 395 ΕΑΡΜΕΘ, Μονάδα στην οποία ο Στρατηγός είχε την τιμή να υπάρξει Διοικητής, συνιστά την ελάχιστη απόδοση τιμής για το ήθος και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα, καθόλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας. Αποτελεί διαχρονικά δεδομένο ότι η ιστορία κάθε λαού συνιστά το κυρίαρχο στοιχείο της εθνικής του ταυτότητας, προσδιοριστικό παράγοντα της κοινωνικής του συνοχής, αλλά και εφαλτήριο για τη πραγμάτωση των στόχων και των ιδανικών του. Τέτοια συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η συντριβή του Ε/Π στο Σαραντάπορο, συγκροτούν το παραπάνω ιστορικό πλαίσιο αναφοράς, μέσα στο οποίο η θυσία εν ώρα καθήκοντος, διατηρεί δεσπόζουσα και κυρίαρχη θέση…»

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε στην εκδήλωση προαγωγής του αποθανόντα Χρήστου Ζαβοριανού σε Έφεδρο Υπίλαρχο. Τα διακριτικά αποδόθηκαν στην αδελφή του Υπολοχαγού (ΤΘ). Στην ομιλία του – μεταξύ άλλων – ανέφερε τα εξής:

«Με αισθήματα έντονης συγκίνησης, παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση προαγωγής σε Έφεδρο Υπίλαρχο, ενός εξαίρετου φίλου, του Χρήστου Ζαβοριανού, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται πλέον μαζί μας, αλλά παραμένει ζωντανός στη μνήμη και την καρδιά μας αφού με την διαδρομή και τη δράση του τίμησε τον τόπο του και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Λίγες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων για τους οποίους τα εγκώμια έρχονται απλά να περιγράψουν αλήθειες και ακόμη πιο σπάνιες οι περιπτώσεις όπου τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν τη πραγματική προσφορά και το εξαίρετο ήθος τους…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *