“Οι δηλώσεις του αμφισβητούν με απαράδεκτο και αθεμελίωτο τρόπο την ικανότητα των δικαστικών λειτουργών” – FANTOMAS.GR

Απαράδεκτο και αθεμελίωτο τρόπο να περιγράψει τη Δικαιοσύνη, προσάπτει στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) με ανακοίνωσή της σχετικά με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο βουλευτής σε διαδικτυακή  εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής για τη Δικαιοσύνη.

Δικαστές κατά Πολάκη

Ο κ.Πολάκης φέρεται να είπε πως απαιτείται η δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών.

Η ΕνΔΕ, Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

            «Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις. Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών».

Τι είπε ο κ. Πολάκης

 Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής για τη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές και για τη Δικαιοσύνη.

Δικαστές κατά Πολάκη

«Δεν ίδρωσε το αυτί της δικαιοσύνης» και «δεν συγκινείται εισαγγελέας», είπε κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς τοποθέτησής του, αναφέροντας παραδείγματα. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε «25-30 υποθέσεις» για τις οποίες «είχαν βγει πορίσματα ή ήταν στη διαδικασία τελειώματος», αλλά μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ «έχουν πιάσει αράχνες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

“Επειδή την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Πέρα από την επίκληση, που πάντα θα υπάρχει, γιατί είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς, όταν θα ξαναέχει την κυβερνητική εξουσία. Πρέπει να πάρουμε τον σκοπό αλλιώς, λοιπόν. Ο σκοπός αλλιώς, αντί να είναι σιγανός, συρτός, πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης”.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: “Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Αντίδραση της Κυβέρνησης

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις αυτές με τον  Γιάννη Οικονόμου να κάνει λόγο για “ολίσθημα” που “συνιστά οιονεί εκτροπή” και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα “να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του”.

Δικαστές κατά Πολάκη

Αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει: “Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Οικονόμου, “αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας”.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *