Οι καλοκαιρινές δημοπρασίες των παραλιών

Αν πατήσεις την κόκκινη σημαία στο χάρτη των δημοπρατούμενων αιγιαλών του υπουργείου Οικονομικών αυτόματα θα ανοίξει ένα παράθυρο με τα στοιχεία της παραλίας αλλά και τους όρους της διακήρυξης, της δημοπρασίας και της μίσθωσης. Για παράδειγμα, αν πατήσεις μια από τις κουκίδες με την κόκκινη σημαία στο χάρτη της Αττικής – στο ανατολικό της κομμάτι που «βλέπει» στον Ευβοϊκό- θα ανοίξει ένα παράθυρο. Στην περίπτωση μας άνοιξε το παράθυρο με τα εξής στοιχεία: ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΤΤΙ21

Κτηματική Υπηρεσία: ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήμος : ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Τοπωνύμιο: ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΙΖΑΡΙ 4 (ΘΕΣΗ Β1 παλαιό πεδίο βολής Ριζάρι καντινα ομπρ\στρες)
Ημ/νια διακήρυξης: 24/4/2018
Ημ/νια δημοπρασίας: 8/5/2018
Διάρκεια μίσθωσης (έτη): 2
Είδος δραστηριότητας : Καντίνα-Ομπρέλες-Ξαπλώστρες

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλά πράγματα. Η τεχνολογία βοηθά και την διαφάνεια και τα έσοδα. Το πώς και το γιατί εξηγεί μια ανακοίνωση μιας εταιρείας του Ομίλου ΟΤΕ. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE πραγματοποιούνται και το 2018 οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, αφού το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τη συνεργασία με την εταιρεία.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε: «Ήδη έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς περισσότερες από 140 ηλεκτρονικές δημοπρασίες, που έχουν αποφέρει αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι το 2017 το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε συνολικά 61 ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της cosmoONE. Η cosmoONE έχει προσαρμόσει πλήρως την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής πλειοδοτικών δημοπρασιών στις ανάγκες του Υπουργείου, με την κατάλληλη παραμετροποίηση του λογισμικού, αλλά και την παροχή του απαραίτητου εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού. Επιπλέον, έπειτα από συνεργασία των δύο πλευρών, αναβαθμίστηκε η διαδικασία πληροφόρησης των συμμετεχόντων στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, μέσω της ιστοσελίδας, όπου παρουσιάζονται σε χάρτη οι παραλίες http://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/chartes-demopratoumenon-aigialon και της ιστοσελίδας, όπου είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα των δημοπρατήσεων http://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/aigialos».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, κ. Θανάσης Πετμεζάς, δήλωσε σχετικά: «Η cosmoONE, με εμπειρία 18 ετών στις ηλεκτρονικές προμήθειες και δημοπρασίες, βοηθά τους Δημόσιους Οργανισμούς να εξοικονομήσουν πόρους από τις αγορές που πραγματοποιούν, αλλά και να αυξήσουν τα έσοδα τους από εκποιήσεις ή από παραχωρήσεις στις οποίες προχωρούν, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νέας ψηφιακής εποχής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τη συνεργασία μας, επιβεβαιώνοντας ότι οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας διασφαλίζουν, με τον καλύτερο τρόπο, το στόχο του Υπουργείου για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *