Οι «σκιώδεις υπουργοί» του Νίκου Ανδρουλάκη στη Bουλή – FANTOMAS.GR

Τους «σκιώδεις υπουργούς» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πριν λίγο το κόμμα, ενώ την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινώσει την «ομάδα κρούσης» της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επενδύει στο στενό μαρκάρισμα της κυβέρνησης ανά τομέα, επιδιώκει έντονη κοινοβουλευτική δράση σε καθημερινή βάση από τους βουλευτές του και μοιράζει «χαρτοφυλάκια» με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων προσώπων στις κατάλληλες θέσεις. Εκτός από τον Μιχάλη Κατρίνη που έχει ήδη οριστεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κρίσιμους ρόλους αναλαμβάνουν δύο νέοι Βουλευτές -οι κ.κ Πάνας και Φραγγίδης- που στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη για την ηγεσία στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ενώ οι συνυποψήφιοί του, οι κ.κ Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης διατηρούν τις ίδιες αρμοδιότητες. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ανδρουλάκης πριν ανάψει το «πράσινο φως» για τα σημερινά «αποκαλυπτήρια», επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρώην πρωθυπουργό και τον Χάρη Καστανίδη- κάτι που θα κάνει σήμερα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να συζητήσουν για τις προτεραιότητες στο νέο κοινοβουλευτικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η νέα διάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη Βουλή έχει ως εξής:

Γιώργος Αρβανιτίδης που έχει ήδη οριστεί Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει τον Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τόνια Αντωνίου, βουλευτής στη Νότια Αθήνα, αναλαμβάνει το κρίσιμο «χαρτοφυλάκιο» της Κλιματικής Αλλαγής.

Αχμέτ Ιλχάν θα παρακολουθεί στενά το κυβερνητικό έργο που αφορά στα ζητήματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

– Η Νάντια Γιαννακοπούλου νυν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Δικαιοσύνης.

Χρήστος Γκόγκας διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Υποδομών και Μεταφορών.

Γιώργος Καμίνης που στήριξε την υποψηφιότητα Παπανδρέου διατηρεί επίσης το ίδιο χαρτοφυλάκιο. Έτσι θα έχει την ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου για ζητήματα που αφορούν το Προστασίας του Πολίτη και την μεταναστευτική πολιτική.

Χάρης Καστανίδης θα είναι και στο νέο κοινοβουλευτικό κύκλο «σκιώδης υπουργός» Επικρατείας.

Βασίλης Κεγκέρογλου που ήταν επί Γεννηματά Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ο «σκιώδης» του Άμυνας.

Χαρά Κεφαλίδου– εκ των τριών βουλευτών που στήριξαν τον Α. Λοβέρδο- παραμένει Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη με δημόσιες παρεμβάσεις του μήνες πριν την εκλογή του στην ηγεσία, παραμένει αντιπρόεδρος της βουλής.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, πρόσωπο-κλειδί στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου κατά την προεκλογική περίοδο διατηρεί τον «φάκελο» του Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λίτσα Λιακούλη που έχει πλέον την «μπαγκέτα» της Γραμματείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διατηρεί τις αρμοδιότητες Τομεάρχη Εσωτερικών.

Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι εκ νέου ο σκιώδης υπουργός των Εξωτερικών.

Γιώργος Μουλκιώτης θα συνεχίσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μπαράν Μπουρχάν θα έχει καθήκοντα που αφορούν στον Τομέα της Υγείας.

Δημήτρης Μπιάγκης θα είναι ο «σκιώδης» στη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική.

Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας αναβαθμίζεται σε «σκιώδη υπουργό» Ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας το στενό μαρκάρισμα του Α. Γεωργιάδη.

πρώην Πρωθυπουργός θα έχει και πάλι τον φάκελο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανδρέας Πουλάς είχε την ευθύνη του κρίσιμου Τομέα Υγείας και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Από σήμερα αναλαμβάνει το «χαρτοφυλάκιο» του Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κώστας Σκανδαλίδης, πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διατηρεί τα ηνία του Τομέα Οικονομικών.

Γιώργος Φραγγίδης θα βρεθεί απέναντι στον Θανάση Πλεύρη, καθώς αναλαμβάνει χρέη σκιώδους υπουργού Υγείας. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη στην εσωκομματική μάχη.

Θέμα λίγων 24ώρων θεωρείται δε ο ορισμός από το Νίκο Ανδρουλάκη του νέου εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου, του διευθυντή του γραφείου της κοινοβουλευτικής ομάδας και των άλλων βασικών «παικτών» στο επιτελείο του νέου Προέδρου του κόμματος. «Στόχος είναι η ανανέωση και η ενότητα του κόμματος», επαναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, προσθέτοντας ότι μέσα στον Γενάρη θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για την επανεκκίνηση του κόμματος με την συγκρότηση ισχυρών οργανώσεων σε κάθε νομό της χώρας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *