Ουρές για ένα τεστ

Τεράστιες είναι σήμερα οι ουρές από τους πολίτες στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνουν ένα rapid test για τον κορωνοϊό, την ώρα που η μετάλλαξη Omicron εκτοξεύει στα ύψη τα κρούσματα στη χώρα.

Χαρακτηριστικές είναι εικόνες που κατέγραψε η τηλεόραση του OPEN, από την πλατεία του Αιγάλεω  όπου από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, περιμένοντας υπομονετικά να υποβληθούν σε τεστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, λόγω της προσέλευσης του κόσμου, η διενέργεια τεστ ξεκίνησε πέντε λεπτά νωρίτερα από τις 9.00 (δηλάδη την προγραμματισμένη ώρα έναρξης) ενώ οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι μέχρι τις τρεις που θα βρίσκονται στο σημείο μπορεί να εξυπηρετήσουν έως και 700 άτομα. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αποφάσισαν σήμερα να μεταβούν στο Αιγάλεω για προληπτικούς λόγους, επειδή αύριο επιστρέφουν στη δουλειά, ενώ άλλοι είπαν στην κάμερα του Open ότι εμφάνισαν συμπτώματα και γι’ αυτό θέλησαν να κάνουν τεστ.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Νέα Σμύρνη, το δεύτερο σημείο στην Αθήνα όπου βρίσκεται σήμερα κινητή μονάδα.

Εκατοντάδες άτομα περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο. Χαρακτηριστικό είναι το γενονός ότι η ουρά φτάνει μέχρι την Ομήρου.

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Νέας Σμύρνης: 

Από το πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.