Παιδικές χαρές που κρύβουν παγίδες σε Αγιο Κωνσταντίνο και Πασαλιμάνι

Πριν λίγο καιρό η δημοτική αρχή παρουσίαζε τις “νέες” παιδικές χαρές στην πόλη. Η εικόνα όμως εξακολουθεί και παραμένει προβληματική ακόμη και στις πιο κεντρικές παιδικές χαρές του Πειραιά.

Φωτογραφίες τις οποίες μας έστειλαν αγανακτισμένοι γονείς αποδεικνύουν ότι οι δημόσιοι τόποι χαράς και διασκέδασης για τους μικρούς, ηλικιακά, κατοίκους της πόλης μας, μοιάζουν σε πολλές περιπτώσεις να αποτελούν παγίδες ενώ φαίνεται να μην καθαρίζονται όπως πρέπει, κάτι που αδικεί τις προσπάθειες που έχουν γίνει.

Από τη μια πλευρά, τα παγκάκια, οι κούνιες και οι τσουλήθρες καλά καλά δεν φαίνονται από τις κουτσουλιές των περιστεριών. Όποιος, μικρός ή μεγάλος, δοκιμάσει να κάτσει, είτε στην καλύτερη περίπτωση θα λερωθεί, είτε στη χειρότερη θα αποκτήσει κάθε είδους μεταδιδόμενη ασθένεια από πουλιά και ζώα προς τον άνθρωπο.

Από την άλλη, οι ελλείψεις στα παιχνίδια που υπάρχουν για τους λιλιπούτειους «θαμώνες» είναι πέρα από εμφανείς και δύνανται να αποδειχθούν τραγικές εάν άμεσα κάποιος δεν πάρει μέτρα. Συγκεκριμένα, πολλές κούνιες έχουν χαλάσει εδώ και μήνες. Φυσικά, κανείς από τους, δήθεν, αρμοδίους δεν έχει ενδιαφερθεί για να κινηθούν οι διαδικασίες επισκευής τους.

Ακόμη και στους πλαστικούς σωλήνες – «γέφυρες» που ενώνουν τις τσουλήθρες και αποτελούν ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για τα παιδιά, τα πλαστικά έχουν ανοίξει επικίνδυνα. Μοιάζουν έτοιμα από στιγμή σε στιγμή να αποτελέσουν μια πολύ επικίνδυνη παγίδα για τους μικρούς κατοίκους της πόλης.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν είναι από τις παιδικές χαρές στο Πασαλιμάνι και δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής  θα διορθώσουν τις όποιες παραλείψεις πριν υπάρξουν ατυχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *