Παπαστεργίου: Να τολμήσουμε όλοι για το κάπνισμα

Κάλεσμα – πρόσκληση «να τολμήσουμε για να πάμε την Ελλάδα στο καλύτερο» και στο θέμα του καπνίσματος, απεύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, σε εκδήλωση της εταιρείας «Παπαστράτος».
«Ο Δήμος Τρικκαίων τόλμησε, η Αστυπάλαια τόλμησε, η “Παπαστράτος” τόλμησε», συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της εταιρείας με τίτλο «Αφήνουμε το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία» και στόχο, να εγκαταλείψουν το τσιγάρο 1.000.000 Έλληνες μέχρι το 2021, μειώνοντας τους καπνιστές στη χώρα κατά 50%.
Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι η κίνηση του Δήμου Τρικκαίων ήδη από το 2017 ήταν αυτονόητη, «ήταν προς το καλύτερο. Η αγωνία της κοινωνίας όταν ξεκινήσαμε ήταν “Δήμαρχε, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να καπνίζουμε, αλλά γιατί πρέπει να το κάνουμε πρώτοι;”. Και χαίρομαι», συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, «που η κυβέρνηση το εφάρμοσε, γιατί και εμείς θα το παρατούσαμε αν βλέπαμε ότι είμαστε μόνοι μας».
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας  το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του καπνίσματος, απένειμε εύσημα στον Δήμο Τρικκαίων για τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Παπαστεργίου έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας «Παπαστράτος» στις 18 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώπιον της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρόντος του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *