Παραληρηματικη επίθεση Ερντογάν κατά του Έλληνα πρωθυπουργού – FANTOMAS.GR

Σε ένα νέο κύκλο παραληρήματος φαίνεται πως εισέρχεται ο Ταγίπ Ερντογάν αν κρίνει κανείς από τις δημόσιες δηλώσεις του σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ως πρώτο στόχο ο Ερντογάν επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο με χυδαίες εκφράσεις καθυβρίζει με αφορμή το προσφυγικό. «Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα. Εμείς έχουμε τα στοιχεία. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εξαπατά όλο τον κόσμο αλλά όχι την Τουρκία». Συνεχίζοντας προχωρεί σε μια εφ ‘όλης της ύλης επίθεση κατά της Ελλάδας για τη μεταναστευτική πολιτική λέγοντας επί λέξει τα εξής: «Λένε στην Ελλάδα πως η κρίση πηγάζει από την Τουρκία. Εμείς έχουμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τις πόρτες τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα;» και συνεχίζει: «Στο Αιγαίο η Ελλάδα τρυπάει τα σκάφη με μετανάστες δίχως να λογαριάζει γυναίκες, άνδρες ή παιδιά οδηγώντας τους στο θάνατο. Το ελληνικό λιμενικό με ελιγμούς σηκώνει κύματα και ανατρέπει αυτά τα σκάφη. Εμείς έχουμε τα στοιχεία».

Στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παραληρηματικά με τον Ταγίπ Ερντογάν να επικεντρώνει πλέον στον αμερικανικό παράγοντα: «Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα διαμορφώνεται σε μια βάση των ΗΠΑ. Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω τις βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Είναι τόσες πολλές. Όταν κανείς τις συγκεντρώσει όλες τις βάσεις μαζί φαίνεται ότι όλη η Ελλάδα είναι μια τεράστια βάση των Αμερικανών. Η Αλεξανδρούπολή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της τεράστιας δομής.

»Γιατί γίνονται όλα αυτά; Όταν εγώ απευθύνω αυτό το ερώτημα στον Μπάιντεν ή οι υπουργοί μας Άμυνας και Εξωτερικών στους ομολόγους τους, οι Αμερικανοί υπεκφεύγουν. Δεν συμπεριφέρονται σωστά. Η συμπεριφορά της Ελλάδας με τη στήριξη των Αμερικανών στο Αιγαίο δεν είναι σωστή. Μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και με βάση τους αριθμούς και την οικονομική δαπάνη η Τουρκία μετά τις ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ πίσω. Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια στην περιοχή».

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *