Παραμένει το μειωμένο ΦΠΑ σε μάσκες αντισηπτικά και απολυμαντικά μέχρι το τέλος του χρόνου

Την κατάθεση εντός της ημέρας, τροπολογίας η οποία θα προβλέπει την παράταση ισχύος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά προανήγγειλε στη βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος , η τροπολογία που έχει κοινωνικό πρόσημο και θα κατατεθεί εντός της ημέρας, θα προβλέπει την παράταση για ένα ακόμα εξάμηνο της ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ από το 24% στο 6%, σε όλα τα υλικά που αφορούν την προστασία της υγείας από τον κορονοϊό, όπως μάσκες, αντισηπτικά απολυμαντικά και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή.

Στην ίδια ρύθμιση θα συμπεριλαμβάνονται και όλα τα αναγκαία ιατρικά υλικά για την αιμοκάθαρση, όπως φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την δημιουργία Καζίνο στο Ελληνικό, το οποίο συζητείται σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Οικονομικών της βουλής και αύριο αναμένεται η ψήφιση του από την Ολομέλεια.
πηγή:ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *