Παράνοια Ερντογάν: «το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

«Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Συνεχίζοντας να βρίσκεται σε παράκρουση και ζητώντας επί της ουσίας στήριξη στα σχέδιά του, απείλησε για άλλη μια φορά την  Ευρώπη λέγοντας  ότι θα πρέπει να υποστηρίξει την Τουρκία αν θέλει να λύσει το μεταναστευτικό καθώς περαιτέρω ροές θα είναι πραγματική καταστροφή για την Ε.Ε.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός  του έστρεψε τα βέλη του κατά της Ε.Ε. και εμμέσως κατά της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Απείλησε εμμέσως τις χώρες της Ευρώπης όπου όπως επισήμανε «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει» ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μετά την επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου κατά Τούρκων στρατιωτών βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Διεθνές Δίκαιο.

«Αν η ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικής και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία» τόνισε.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία.

Τέλος για να τονώσει ακόμη περισσότερο το… εσωτερικό του μέτωπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδειξε βίντεο με τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και φυσικά εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *