Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Έκανα το χρέος μου – Η παραμονή στην Ευρωζώνη ήταν απόφαση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού – ΒΙΝΤΕΟ

«Κύριε Πρωθυπουργέ ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την τήρηση της Κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή μου» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. σχετικά με την απόφαση του Eurogroup

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και οι προκάτοχοί μου εάν βρίσκονταν στη θέση μου. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε η συγκυρία του τόπου, η προοπτική».

Παράλληλα τόνισε ότι «θέλω να πω με την ευκαιρία προς όλους εκείνους που έχουν την αμφιβολία, ότι ο ρυθμιστικός λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται κατά ανάγκη η συγκυρία, είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη».

«Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες για την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή μας πορεία, ήταν απόφαση-το πιστεύω αυτό-της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο δημοψήφισμα που έγινε τότε ο ελληνικός λαός, που είπε “ΟΧΙ”, αυτός ο λαός ήθελε την έξοδο από την Ευρωζώνη» ανέφερε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Θέλω να αναγνωρίσω προς όλους εκείνους, που εκείνη την εποχή συνέβαλαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε πως «χαίρομαι που μια δήλωση εξαιρετικά υπεύθυνη και συγκινησιακά φορτισμένη προέρχεται από έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, τον Γιούνκερ, ο οποίος είπε «Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές του και την προσήλωσή του στην Ευρώπη». Θέλω να επισημάνω αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας, αλλά και σε λάθη των προγραμμάτων. Και αυτά δεν τα διαμορφώσαμε εμείς. Αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από την ηγεσία της ΕΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.