Πετώντας χαρταετούς στο Τρίτο Πρόγραμμα

 

Σπύρος Βασιλείου: «Χαρταετοί»

Την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, το Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει δύο εκπομπές, καθεμία από τις οποίες, κινείται στο πνεύμα της ημέρας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, στις 13:00
«Μουσικοί χαρταετοί»
στην εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη»

Όταν το όνειρο της ελευθερίας εμπνέει την Τέχνη, τότε προκύπτουν αριστουργήματα. Η Μουσική, δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά το αντίθετο. Επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όσοι, για κάποιο λόγο δεν μπορούν να πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα χαρταετό, μπορούν να ανέβουν ψηλά προς την ίδια ανώτερη κατεύθυνση με μουσική που άλλοτε ονειρεύεται και άλλοτε διεκδικεί την απελευθέρωση του ανθρώπινου πνεύματος από τους εγγενείς του περιορισμούς.

Μια ραδιοφωνική απογείωση της ψυχής με Μουσική για το όνειρο της ελευθερίας: Χέντελ, Μπετόβεν, Βέρντι, Πουτσίνι, Θεοδωράκης, καθώς και μαγικά σπιρίτσουαλς.

Παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, στις 18.30
«Χαρταετοί» ετών 59 από το Τρίτο Πρόγραμμα

Πώς διασκέδαζαν στα κούλουμα πριν από 59 χρόνια;

Οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ένα εύθυμο πρόγραμμα με τίτλο «Χαρταετοί», που έγραψε ο Κώστας Πρετεντέρης με τη συμμετοχή ενός εκλεκτού επιτελείου αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μιχαηλίδη, το οποίο μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1962.

Μουσική επιμέλεια: Ιφιγένεια Ευθυμιάδου.

Λαμβάνουν μέρος με τη σειρά που ακούγονται οι: Άννα Κυριακού, Κούλης Στολίγκας, Σταύρος Ξενίδης, Γιάννης Μαλούχος, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Πλούτης, Λευτέρης Σφακιανάκης, Πόπη Κόντου, Γιάννης Καλαντζόπουλος.

Επιμέλεια εκπομπής: Λήδα Δημητρίου.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021: «Μουσικοί χαρταετοί» στην εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», στις 13:00 & «Χαρταετοί» ετών 59, στις 18:30.

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Επιμέλεια: Κάτια Μάντζαρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *