Ποιοι κινδυνεύουν με αναστολή εργασίας – Τι ισχύει για απολύσεις ανεμβολίαστων – FANTOMAS.GR

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης απάντησε για το μείζον θέμα με τις αναστολές των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Έχει περάσει η σχετική νομοθετική διάταξη. Εκείνο που προβλέπεται είναι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε αρχικά ο υπουρφγός.

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν. Οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι η κυβέρνηση εννοούσε αυτό είπε, ότι θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται. Ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου οι αρμόδιες μονάδες, τα αρμόδια ιδρύματα προχωρούν σε αναστολές συμβάσεων εργασίας», προσέθεσε αναφέροντας πως υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται από τον νόμο.

Όσο για το αν μπορεί να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε πως «ο νόμος αναφέρει ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται. Δεν θέλω όμως, εγώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση διότι μιλάμε για τις νοσηλευτικές μονάδες και για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων».

«Υπάρχει η πρόβλεψη του νόμου για επέκταση αλλά δεν είμαστε εκεί»
Ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο, τόνισε πως «υπάρχει πρόβλεψη του νόμου για επέκταση αλλά δεν είμαστε εκεί. Είναι οι πρώτες ημέρες, το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε. Βλέπουμε τι γίνεται, και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμούμε την κατάσταση και αν κριθεί αναγκαίο, η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που πρέπει».

Όσο για τις απολύσεις, τόνισε ότι «υπάρχουν οι προβλέψεις οι γενικές του Εργατικού Δικαίου, εμείς λέμε για το τι λέει ο νόμος. Τώρα από εκεί και πέρα αν γίνονται απολύσεις κατά παράκαμψη των διαδικασιών του νόμου ή των προβλέψεων του Εργατικού Δικαίου, υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι σχετικές διαδικασίες».Post Views:
11

Πηγή

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.