Ποιον θέλει να βάλει πρέσβη στη Γερμανία ο Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή του να διορίσει τον Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, απόστρατο συνταγματάρχη των τεθωρακισμένων, πρεσβευτή της χώρας του στη Γερμανία.

Ο Μακγκρέγκορ, βετεράνος πολέμου, συγγραφέας και σύμβουλος, χαίρει «ευρείας αναγνώρισης» όσον αφορά την ειδίκευσή του «στον σχεδιασμό διάταξης δυνάμεων», τη χάραξη τακτικής και στρατηγικής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Εμφανίζεται συχνά ως καλεσμένος «σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές» για να σχολιάζει «ζητήματα εθνικής ασφαλείας», ενώ τα «γραπτά του για στρατιωτικά ζητήματα είχαν επίδραση στη μεταμόρφωση των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ, του NATO και του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Μακγκρέγκορ εμφανίζεται συχνά στο Fox News. Στα δημοσιευμένα κείμενά του συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο για τη συνεργασία της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης με την Ανατολική Γερμανία, που είχε δημοσιευθεί το 1989. Παρασημοφορήθηκε για τη δράση του στο Ιράκ, όπου ηγήθηκε παράτολμων επιχειρήσεων με αντισυμβατικές μεθόδους.

Έχει συνεργαστεί με στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στη Γερμανία, κατά το δελτίο Τύπου.

Ο διορισμός του Μακγκρέγκορ υπόκειται στην έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο προηγούμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, αποχώρησε από τη θέση τον Ιούνιο, έπειτα από δύο χρόνια στο Βερολίνο. Ο Γκρενέλ, απόλυτα πιστός στον Τραμπ, επικρίθηκε από πολλούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πόστο για τον ασυνήθιστα ωμό και επιθετικό του τόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *