Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρησυναντήθηκε σήμερα με τονΚαθηγητή  Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίοςαναλαμβάνει τη θέση του Προέδρουτου ΕΟΔΥ.

 

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στοΕθνικό και ΚαποδιστριακόΠανεπιστήμιο Αθηνών και ΟµότιµοςΚαθηγητής Επιδηµιολογίας στηνΙατρική Σχολή Perelman τουΠανεπιστηµίου της Pennsylvania καιστο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλήςτου Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

 

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος τηςιατρικής του εκπαίδευσης στιςΗνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση τοδιδακτορικό του, το οποίοολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή τουΕθνικού και ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το  2015 ήταν ένας από τους δύοφιναλίστ για τη θέση του Διευθυντήτου Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψηςκαι Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος«Σταύρος Νιάρχος» για τηνΠρωτοβουλία «Υποστήριξη του ΤομέαΥγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησετον Μάρτιο του 2018, καθώς καιΣύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείοτου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει τοΥπουργείο Υγείας της Ελλάδας στηνανάπτυξη κλινικών         κατευθυντήριων        γραµµών        πρωτοβάθμιας περίθαλψης            καισυνταγογράφησης πρωτοκόλλων γιαοξείες αναπνευστικές λοιμώξεις καιλοιμώξεις του ουροποιητικούσυστήματος.

 

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι µέλος της Εθνικής ΕπιτροπήςΠροστασίας της Δημόσιας Υγείαςέναντι του κορονοϊού COVID-19, τουΥπουργείου Υγείας.

 

 

Από το 2018 είναι ΕπικεφαλήςΕπιστημονικός Υπεύθυνος τουΙδρύματος Penta, ενός από τουςκορυφαίους Οργανισµούς στηνΕυρώπη, που διεξάγει έρευνα για τιςπαιδιατρικές λοιµώξεις.

 

Στις Ηνωµένες Πολιτείες κατέχει τηθέση του Προέδρου του ΕιδικούΤµήµατος Παιδιατρικής της Οµάδαςτου Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιµικροβιακή Διαχείριση.

Είναι Μέλος του ΕπιστηµονικούΣυµβουλίου για την Καταπολέµηση τηςΜικροβιακής Αντοχής του ΚέντρουΕλέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων(CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τιςΛοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της ΑµερικανικήςΑκαδηµίας Παιδιατρικής (AAP). 

 

Έχει περισσότερες από 270 επιστηµονικά αξιολογηµένεςδηµοσιεύσεις, τις περισσότερες στοντοµέα των παιδιατρικών λοιµώξεων, µεεπίκεντρο τις νοσοκοµειακέςλοιµώξεις, την αντιµικροβιακή χρήσηκαι αντοχή και τον εµβολιασµό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *