Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αντιπροέδρου του ΣτΕ που παραιτήθηκε λόγω καταγγελιών για υπόθεση κοκαΐνης

Το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό, ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και προεπέλεξε έξι Συμβούλους της Επικρατείας για την προαγωγή στην κενή θέση Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Ευστρατίου που όπως έγραψε το dikastiko.gr, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Το υπουργικό συμβούλιο προεπέλεξε τους κατωτέρω Συμβούλους της Επικρατείας:

  1. Μαργαρίτα Γκορτζολίδου,
  2. Ευθύμιο Αντωνόπουλο,
  3. Παναγιώτα Καρλή,
  4. Μαρίνα Παπαδοπούλου,
  5. Βασίλειο Αραβαντινό,
  6. Διομήδη Κυριλλόπουλο

Μεταξύ των ονομάτων αυτών θα επιλεγεί ο επόμενος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα πάρει τη θέση του Παναγιώτη Ευστρατίου. Αντιπρόεδρος ΣτΕ

Αντιπρόεδρος ΣτΕ: Η παραίτηση του Παναγιώτη Ευστρατίου

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου φέρεται να υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, ενώ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σημειώνεται, ότι η παραίτηση του ανώτατου δικαστικού κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του 66χρονου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο τυχαίος έλεγχος που αποκάλυψε την υπόθεση

Μετά από ενημέρωση κατοίκων προς την  ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα  σε περιοχή των νοτίων προαστίων πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ όταν τους ρώτησαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον συγκεκριμένο  δικαστικό λειτουργό. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ

Ειδικότερα ανέφεραν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του.

Ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Ο δικαστής  συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο ανώτερος δικαστής είναι για τα πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *