Πωλητήριο στον αυθεντικό KITT!

Του Αναστάση Γαλάνη ([email protected])

 

Το έξυπνο, φουτουριστικό όχημα από τη γνωστή σειρά «Ο ιππότης της Ασφάλτου» βγαίνει στο σφυρί και συγκεντρώνει πλήθος ενδιαφερόμενων.

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που έχουν χαράξει μια σπουδαία πορεία στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αποκτώντας χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Ένα από αυτά είναι ο KITT (K.I.T.T.), το μαύρο, αυτόνομο αυτοκίνητοπου πρωταγωνίστησε στη γνωστή σειρά «Ο ιππότης της Ασφάλτου» (Knight Rider) και βρισκόταν υπό τις υπηρεσίες του David Hasselhoff ή, αλλιώς Michael Knight.

Σε όσους το όνομα Michael Knight δεν… λέει κάτι, με χαρά τους ενημερώνουμε πως πρόκειται για τον Mitch Buchannon από την δημοφιλή σειρά Baywatch.

Οι οπαδοί του Hasselhoff έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δικό τους τον αυθεντικό KITT (ανήκει στον Hasselhoff), καθώς δημοπρατείται από τον οίκο “LiveAuctionees”. Ο Hasselhoff, μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα στο κοινό μέσω Twitter,παρακινώντας τους να βιαστούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία.

Ο KITT ήταν βασισμένος σε μια Pontiac Trans Am του 1982 και ενσωμάτωνε λειτουργίες που προέβαλαν… απόκοσμες για την τότε εποχή. Ο KITT είχε ασύλληπτη τεχνητή νοημοσύνη, ήταν αυτόνομος, ενώ το αμάξωμά του ήταν… μοριακά συγκολλημένο. Παράλληλα, απολάμβανε Turbo Boost για την αποφυγή εμποδίων, έφερε δυνατότητα ανθρώπινης ομιλίας, όπως και κάποιες λειτουργίες που τον καθιστούσαν… πανίσχυρο σε οποιαδήποτε συνθήκη.  Ειδικότερα, έφερε δυνατότητα καταδίωξης (Pursuit), μπορούσε να γίνει πλήρως αθόρυβο (Silent) και ήταν ειδικός στην παρακολούθηση υπόπτων(Surveillance).

 

Το Pontiac Trans Am (1982) στο οποίο βασίστηκε ο KITT ενσωμάτωνε έναν 5λιτρο V8 κινητήρα ο οποίος απέδιδε 145 ίππους και συνδυαζόταν είτε με ένα 4τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο των 3 σχέσεων. Παράλληλα, μπορούσε να επιταχύνει στα 96χλμ./ώρα από στάση σε 9,2 sec, νούμερο που το καθιστούσε σε ένα από τα ταχύτερα μοντέλα της εποχής.

Σημειώνεται πως η τιμή του δημοπρατούμενου KITT κυμαίνεται μεταξύ 175.000 (138.000 ευρώ) και 300.000 δολάρια (244.000 ευρώ), ενώ έχουν κατατεθεί προσφορές που αγγίζουν το 1 εκατ. δολάρια (815.000 ευρώ). Εφόσον, μάλιστα, το KITΤ “πιάσει” τιμή τουλάχιστον κατά 25% μεγαλύτερη από την αρχική, τότε το έξυπνο όχημα θα παραδοθεί στον τυχερό πλειοδότη από τον ίδιο τον Hasselhoff.

Πέρα από τον ΚΙΤΤ, δημοπρατούνται και άλλα αντικείμενα του “Hoff”, όπως είναι ένας σάκοςτου από το Baywatch, καθώς και κάποια αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή του.

Για να συμμετάσχετε στη δημοπρασία πατήστε εδώ.

Ατο site https://www.newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *