«Πόρτα» στον Παπανδρέου από Καστανίδη, Χρηστίδη και Γερουλάνο – FANTOMAS.GR

Η χθεσινή διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Τα επιτελεία και των «6» υποψηφίων εκτιμούν ότι η μεγάλη συμμετοχή – που έσπασε το ρεκόρ του ’17 – δίνει νέα πνοή στο κόμμα και ένα σημαντικό momentum. Ωστόσο, αρκετοί αναρωτιούνται τι θα κάνουν τις επόμενες ημέρες και αν θα σταθούν στο πλάι ενός εκ των δύο υποψηφίων οι υπόλοιποι «4».

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο επιτελείο του Παύλου Χρηστίδη, για την πορεία και τα ποσοστά που έλαβε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Όπως εξηγούν, είναι ένα νέο πρόσωπο που μόλις σε 40 ημέρες «έτρεξε» την προεκλογική του καμπάνια απέναντι σε συνυποψηφίους του με μεγάλη εμπειρία και που είχαν περισσότερο χρόνο να τρέξουν τις εκλογές.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει την επόμενη ημέρα ο Παύλος Χρηστίδης και τι στάση θα κρατήσει όσον αφορά τον β’ γύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από το περιβάλλον το υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθεί. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κ. Χρηστίδης παραμένει πιστός στην ατζέντα του και στο πολιτικό του πλαίσιο στηρίζοντας τους νέους που τολμούν. Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται ότι σε αυτή την φάση, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των επιτελείων με τους Ανδρουλάκη – Παπανδρέου.

Τι αναφέρει το επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Παύλος Γερουλάνος, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο αν θα τοποθετηθεί ή όχι. Πηγές που βρίσκονται κοντά του, εκτιμούν ότι οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα δεν μπορούν να γίνουν βάση ποσοστών. Επιπλέον, τονίζουν, ότι κανείς δεν μπορεί να διαφεντεύει ως κομματικό στρατό τους ψηφοφόρους του προσθέτοντας ότι είναι ξεπερασμένες λογικές. Ωστόσο, όπως λένε, ο Παύλος Γερουλάνος δεν βιάζεται να πιάσει στασίδι, επείγεται όμως να ενσωματωθεί η ατζέντα του για την νέα εποχή. Πάντως, το επιτελείο του Γερουλάνου, δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένο από την φοβερή συμμετοχή που καταγράφηκε χθες Κυριακή.

Ο Χάρης Καστανίδης, σε ανάρτηση του στο twitter ευχήθηκε καλή τύχη στους υποψηφίους του δεύτερου γύρου αλλά και στην παράταξη, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί τουλάχιστον σε αυτή την φάση. Ο ίδιος πάντως, εξ αρχής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου ενώ υπογράμμιζε σε κάθε ευκαιρία την ενότητα της παράταξης. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του στον προεκλογικό αγώνα σημειώνοντας ότι «χρωστάω ευγνωμοσύνη».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *