Πως θα πάρετε επιδότηση ενοικίου

Με 4 σημαντικά “μπόνους” για τους πληττόμενους επαγγελματίες-δανειολήπτες, άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα “Γέφυρα 2”.

Το νέο πρόγραμμα καλύπτει πληττόμενες μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες, υπό τον όρο της μείωσης τζίρους άνω του 20% το 2020 σε σχέση με το 2019, προσφέροντας τις εξής διευκολύνσεις:

  1. Επιδότηση μηνιαίας δόσης των επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
  2. Επιδότηση κεφαλαίου και τόκων.
  3. Επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών με ποσοστά έως 90% της μηνιαίας δόσης.
  4. Επιδότηση δόσης έως 80% για τους “κόκκινους” επιχειρηματίες και επαγγελματίες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα έως τις 9 Μαΐου 2021, χωρίς να απαιτείται η συνυποβολή δικαιολογητικών.

Το Δημόσιο, συνεισφέρει στο πρόγραμμα τα εξής ποσοστά:

– Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια, το 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, 80% για το 2ο και 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

– Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, το 70% για το 2ο και το 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Η διαδικασία της κρατικής επιδότησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα πέντε βήματα:

Α. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/ ή http://ofeiles.gov.gr) έως τις 9 Μαίου.

Β. Στις υποψήφιες προς επιδότηση επιχειρήσεις θα  διενεργηθούν ηλεκτρονικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων, για να διαπιστωθεί  αν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Γ. Εφόσον η επιχείρηση πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ενημερώνεται ο οφειλέτης μέσω e-mail.

Δ. Αν η επιλέξιμη επιχείρηση έχει “κόκκινο” δάνειο, πρέπει να προβεί σε ρύθμιση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων της.

Ε. Στις περιπτώσεις που το επιχειρηματικό δάνειο είναι εξυπηρετούμενο, τότε η καταβολή της επιδότησης ξεκινά 1 μήνα μετά την έγκριση της επιδότησης, ενώ αν είναι “κόκκινο”, τότε η καταβολή ξεκινά 1 μήνα μετά τη σύναψη σύμβασης ρύθμισης δανείου με τη συνεργαζόμενη τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου της. Και στις δύο περιπτώσεις, η πληρωμή πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *