Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στο “ΣΙΝΕΑΚ”

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, παρουσία βουλευτών, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων της πόλης και σύσσωμων των εργαζομένων της Διεύθυνσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πλέον μια από τις πιο καθαρές μεγάλες πόλεις και οφείλω να σας ευχαριστήσω καθώς η εικόνα που παρουσιάζει ο Πειραιάς στο κέντρο και τις γειτονιές μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Είναι γεγονός ότι η δουλειά που κάνετε όσοι βρίσκεστε στον δρόμο είναι δύσκολη, γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες και η προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά είναι σημαντική με εμφανή αποτελέσματα. Χθες με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σταθήκαμε δίπλα σας στα χθεσινά δικαστήρια για την παραμονή όλων όσων είχατε έρθει στον Δήμο μέσω covid ή είχαν λήξει οι συμβάσεις σας, για να καλύψουμε εσάς και για να έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να είναι η πόλη μας καθαρή. Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα με 3 τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες φέρνουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και παραπάνω φόρτο εργασίας για τους εργαζόμενους της καθημερινότητας. Προσπαθούμε από την πλευρά μας, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στο «κομμάτι» που αφορά τη σχέση της διοίκησης με τους εργαζόμενους.  Κάνουμε βήματα μπροστά, έχοντας πάντα θετική διάθεση ως προς εσάς. Προφανώς πρέπει πάντα να διεκδικείτε καλύτερες συνθήκες εργασίας και να είστε βέβαιοι πως όλοι οι Δήμαρχοι θέλουμε να γίνουν προσλήψεις με μόνιμο χαρακτήρα και να μην μπαίνουμε σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία με δικαστήρια, με τη λήξη οκταμήνων, με προσφυγές, με  ασφαλιστικά μέτρα.

Πρέπει να λύσουμε τις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης  και όλα όσα ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Είναι πολύ πιο οικονομικό για τους Δήμους να έχουμε μόνιμες σχέσεις εργασίας.  Θα κόστιζε δηλαδή λιγότερο στο κράτος να είχαμε μόνιμους υπαλλήλους με σταθερή εργασία, παρά αυτό που γίνεται με τα οκτάμηνα που παραμένουν, έρχονται οι επόμενοι κ.ο.κ. Θέλω επίσης να πω, πως η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δεν είναι πλέον η Αυτοδιοίκηση του 80 ή του 90. Δεν θέλουμε οι Δήμαρχοι προσλήψεις για να κάνουμε ρουσφέτια, αλλά για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είναι δυνατόν –και δεν αναφέρομαι μόνο στην Καθαριότητα- να μην έχει ο Δήμος Πειραιά 30 μηχανικούς να απορροφήσει τα χρήματα των ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία η κυβέρνηση μας λέει να κινηθούμε γρήγορα για να τα απορροφήσουμε. Εμείς λοιπόν κινηθήκαμε γρήγορα, αποκομίσαμε χρήματα από πολλούς τομείς και ευρωπαϊκά προγράμματα και δυσκολευόμαστε να τα απορροφήσουμε γιατί λείπουν από τον Δήμο 15 μηχανικοί. Και υποχρεωνόμαστε με τη δυνατότητα που μας έδωσε η κυβέρνηση να συστήσουμε έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό για να κάνουμε τη δουλειά μας μέσω άλλων διαδικασιών. Αποτελεί λοιπόν αίτημα όλης της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουμε σε μόνιμες προσλήψεις ικανού αριθμού προσωπικού, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας για να προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα για τη συστηματική δουλειά του, πολλά μπράβο στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα,  συνεχίστε την καλή δουλειά και θα είμαστε κοντά σας».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους οι οποίοι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μέχρι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλλουν προσπάθειες για να είναι η πόλη μας καθαρή. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά σας γιατί αναγνωρίζουμε τη πολύ δύσκολη δουλειά που κάνετε, καθώς και την πρόοδο που έχει γίνει στην υπηρεσία Καθαριότητας τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον εμφανή στον Πειραιά. Θέλω να αναφέρω πως τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε ανανεώσει σημαντικά τον στόλο μας για να εργάζονται οι εργαζόμενοι με περισσότερη ασφάλεια αλλά και πιο αποδοτικά. Η σχέση μου με τους εργαζόμενους είχε κατά καιρούς διακυμάνσεις, το ξέρω πως είμαι απαιτητικός, αλλά ο μόνος λόγος που το κάνω είναι γιατί θέλω να δω τον Πειραιά μας ακόμα πιο καθαρό. Μετά από 3 χρόνια σε αυτή τη θέση νιώθω ότι τα έχουμε καταφέρει -και πιο σωστά εσείς τα έχετε καταφέρει- και νιώθω ικανοποίηση και περηφάνια. Θέλω να σας πω από αυτό το βήμα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος-συγγραφέας κα Λία Λάππα, κληρώθηκαν πλούσια δώρα για τους εργαζόμενους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών ψυχαγώγησε μουσικά τους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά Νόνη  Δούνια, Γιάννης Μελάς, οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Τραγάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Διαμάντω Μανωλάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών και Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θοδωρής Καπράλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *