Πρεμιέρα Νίκου Ανδρουλάκη με σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση για την ΕΥΠ! – FANTOMAS.GR

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο το ζήτημα της ΕΥΠ έκανε πρεμιέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση την μετατρέπει σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών και τονίζει πως «η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Στην πολύ σκληρή αυτή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πως «τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Εθνική Ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών

«H τροπολογία για την μετάταξη υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και ειδικά του προσωπικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ’ της Διεύθυνσης Β’ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π.-Β), σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει με τρομακτικό τρόπο για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών.

Τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί την περίοδο της ομαλότητας της δημοκρατίας, αν εξαιρέσουμε την περίοδο 1990-1993.

Σχέδιο άλωσης

Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση του τρέχοντος σχεδίου άλωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω Υποδιεύθυνση Γ’, για την στελέχωση της οποία μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της Ε.Υ.Π, οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια.

Φαίνεται δηλαδή ότι εξυφάνθηκε ένα σχέδιο συγκέντρωσης των ανεπιθύμητων πολιτικά υπαλλήλων σε μια νέα υποδιεύθυνση, ώστε από εκεί να μεταταχθούν με μία διάταξη εκτός Ε.Υ.Π.

Και διαγράφεται επίσης ισχυρά και η δεύτερη φάση του σχεδίου, όπου οι κενές θέσεις της Υποδιεύθυνσης Γ’ θα καλυφθούν προφανώς από αρεστούς υπαλλήλους.

Για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της ΕΥΠ

Έτσι, για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τους σκοπούς της αρμόδιας διεύθυνσης που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και εν γένει των εθνικών συμφερόντων, καταδιώκοντας υπαλλήλους με πολυχρόνια εμπειρία, επειδή δεν ταιριάζουν πολιτικά με τις νεοδημοκρατικές επιθυμίες.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας από τη Βουλή ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Καμίνης κατήγγειλαν την τροπολογία ομαδικής δίωξης υπαλλήλων στην ΕΥΠ χωρίς προηγούμενο!

Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προκαλεί η κυβερνητική τροπολογία για τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Κομματική υπηρεσία

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας από τη Βουλή, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Καμίνης κατήγγειλαν ομαδική δίωξη υπαλλήλων στην ΕΥΠ χωρίς προηγούμενο.

Κορωνοϊός: Θετικός ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης

Συγκεκριμένο παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέφερε: «Η τροπολογία αυτή αποκαλύπτει με πολύ έντονο τρόπο ότι για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια πραγματικά κομματική υπηρεσία πληροφοριών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέτοιος ομαδικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη, για την εθνική ασφάλεια, υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την τριετία 1990-1993.

»Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω υποδιεύθυνση Γ, για τη στελέχωση της οποίας μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της ΕΥΠ οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Βουλή - Καμίνης προς Μηταράκη - «Παραπλανείτε τους πάντες για το προσφυγικό» | in.gr

Νωρίτερα ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι η Τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρυθμίζει και θέματα της ΕΥΠ είναι καθαρή περίπτωση εκδίωξης των μη αρεστών στη διοίκηση της ΕΥΠ. Είπε επίσης ότι σαφής κατεύθυνση είναι ο κυβερνητικός έλεγχος της ΕΥΠ με συνθήκες κομματοκρατίας και αδιαφάνειας.

Νυχτερινή, κατάπτυστη και απαράδεκτη τροπολογία

Τη «νυχτερινή, κατάπτυστη, απαράδεκτη τροπολογία της περασμένης Παρασκευής, για την ΕΥΠ και τις εκλογές στην ΕΛΑΣ» κατήγγειλε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Σπίρτζης: Θέτουν την ΚΥΠ Μητσοτάκη πάνω από την εθνική ασφάλεια με νυχτερινή τροπολογία - Newsbomb - Ειδησεις

«Καλούμε τον κ. Βορίδη, ως έναν πολύ καλό νομικό, να μην κάνει δεκτή την τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την κατάπτυση τροπολογία. Καλούμε και τους βουλευτές της ΝΔ να πιέσουν το γραφείο του πρωθυπουργού να την αποσύρει», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης που κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι επιχειρεί να ελέγξει κομματικά την ΕΥΠ την ίδια ώρα που αρνείται να απαντήσει στις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων ακόμη και ενός 12χρονου παιδιού.

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 να μην προχωρήσετε στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική των εκκαθαρίσεων που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις, όμοιες με τις μεθοδεύσεις του ’50 και του ’60, ανοίγουν μεγάλες πληγές στην ΕΥΠ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι πρέπει να δοθούν σήμερα στη Βουλή απαντήσεις και για τις διατάξεις που αναφέρονται στη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής διότι, όπως είπε, είναι διατάξεις που έχουν σχέση με πληρωμές υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

«Ψάξαμε το θέμα και καταλάβαμε γιατί κατατέθηκε νύχτα Παρασκευής αυτή η τροπολογία. Όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 2014, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε μια σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και έληξε το Νοέμβριο του 2019. Συνεχίστηκε όμως η παροχή υπηρεσιών χωρίς σύμβαση.

»Το Νοέμβριο του 2019, οι επιτροπές που ορίστηκαν από τη σύμβαση, επί ΝΔ δηλαδή, την κυβέρνηση Σαμαρά, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο. Δυόμισι χρόνια κυβέρνηση, δεν ξέρω με ποια εντολή, εσείς θα μας πείτε, η εταιρεία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και φέρνετε με νόμο τώρα, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το ΝΣΚ που είναι απορριπτική και λέει να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς φέρνετε τροπολογία να προχωρήσουν οι πληρωμές με νόμο», είπε ο κ. Σπίρτζης που κατέθεσε και την σύμβαση που, όπως είπε, υπογράφεται από τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, διοικητή της ΕΥΠ.

«Αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα κ.κ. συνάδελφοι της ΝΔ», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο και να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις».

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των ΟΚοιΠ και λοιπές διατάξεις».

Η ονομαστική ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα, στις 17:30, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Κράτους Οικονομικού Έτους 2022.

Η αίτηση των 16:

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου  2021

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με βάση το άρθρο 72 του Κανονισμού της Βουλής, εμείς οι Βουλευτές που υπογράφουμε την παρούσα αίτηση, αιτούμεθα τη διενέργεια ψηφοφορίας με ονομαστική κλήση επί της τροπολογίας με γενικό αριθμό 1170 και ειδικό 113/10-12-2021, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου  Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της  Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις».

Οι αιτούντες Βουλευτές

 • Σπίρτζης Χρήστος
 • Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
 • Μεικόπουλος Αλέξανδρος
 • Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
 • Καλαματιανός Διονύσης
 • Παπαηλιού Γεώργιος
 • Γκαρά Αναστασία
 • Ψυχογιός Γιώργος
 • Μάλαμα Κυριακή
 • Πούλου Παναγιού
 • Τόλκας Άγγελος
 • Βίτσας Δημήτρης
 • Κάτσης Μάριος
 • Τσίπρας Γιώργος
 • Ραγκούσης Ιωάννης
 • Ξανθόπουλος Θεόφιλος

 

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *