Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στον Άγιο Κοσμά Αττικής – Τραυματισμός ναυτικού σε Δ/Ξ στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΙΩΝ” Ν.Π. 12769, στην θαλάσσια περιοχή της εισόδου της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το σκάφος με τους έξι επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
Με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου, το ”ΘΕΙΩΝ” πλαγιοδέτησε ασφαλώς στην Α’ προβλήτα του Αγίου Κοσμά.
Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ ”DELTA HARMONY” ΝΠ 11914, για τραυματισμό 34χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη).
Συγκεκριμένα, ο ναυτικός τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα Θεσσαλονίκης, στον δεξιό αγκώνα και στον δεξιό μηρό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, απ’ όπου και εξήλθε.

*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι 68χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ ”MARELLA EXPLORER” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Ηρακλείου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ”Βενιζέλειο-Πανάνειο”.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία ”Αλάνα” Ν.Ηρακλείτσας Καβάλας.
Aπό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *