Ραγκούσης: Ο εμπαιγμός με τις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζεται

 

Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις φυλακές Κορυδαλλού

 

 

Αποκαλύπτουμε δια στόματος κυβέρνησης, τον κυβερνητικό εμπαιγμό για τη δήθεν απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Εγκαινιάστηκε το νέο πάρκο του Κορυδαλλού, έργο σημαντικό, αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης.

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.

Επειδή έχουμε χρέος να πορευόμαστε με βάση την αλήθεια, οφείλουμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας, τον τραγικό κυβερνητικό εμπαιγμό σχετικά με το μείζον θέμα της πολυπόθητης απομάκρυνσης των φυλακών.

Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και μάλιστα με βάση τις ίδιες τις επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα:

 

1.Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, τον Ιούλιο του 2019, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε πει επί λέξει και μάλιστα σε ενεστώτα χρόνο:

 

«Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού και φεύγουν από την Δυτική Αθήνα. Οι παλαιές εγκαταστάσεις κατεδαφίζονται. Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασάνουν.»

 

2.Τον Νοέμβριο του 2020, σε συνέχεια του κ .Μητσοτάκη, η ανεκδιήγητη π. Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, δήλωσε:

 

« …αυτό σημαίνει ότι αρχές του 2021 προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου. Και σε περίπου ένα χρόνο από τότε, στις αρχές του 2022, θα μπορούμε να κόψουμε κορδέλα».

 

Και τελικά Να ποια είναι η αλήθεια:

 

3. Στις 9 Ιουνίου 2022, ο νέος Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Προ. Πο., κ. Κ. Παπαθανασίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής:

 

«… όσον αφορά την διαδικασία (για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού) για την ανέγερση των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο όντως είναι ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο θα πάρει χρόνια. Δεν θέλω να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2028 με τίποτα…»!

 

«Πριν το 2028, με τίποτα»!

 

Δυστυχώς, μας κορόιδεψαν.

Στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτε το ουσιαστικό επί 3 χρόνια.

Ας μην διανοηθούν λοιπόν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε, να αναφερθούν ξανά σε αυτό το θέμα.

Θα είναι πρόκληση και βάναυση προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών του Κορυδαλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *