Ρώσοι γιατροί απαγορεύουν την μεταφορά του Ναβάλνι στο Βερολίνο

Μπορεί το ασθενοφόρο αεροπλάνο, που εστάλη από γερμανική ΜΚΟ για να μεταφέρει τον Αλεξέι Ναβάλνι σε νοσοκομείο του Βερολίνου, να προσγειώθηκε στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας εντούτοις οι Ρώσοι γιατροί αρνούνται να δώσουν άδεια στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να ταξιδέψει,  υποστηρίζοντας πως η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι,  σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου και του προέδρου Πούτιν, νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση έχοντας – κατά πάσα πιθανότητα – δηλητηριαστεί. Οι Ρώσοι γιατροί δήλωσαν πως η κατάσταση του Ναβάλνι εξακολουθεί να είναι πολύ ασταθής για να μπορέσει να ταξιδέψει, οι σύμμαχοι του ωστόσο,  κατηγόρησαν τις αρχές ότι προπαθούν να ματαιώσουν την ιατρική μεταφορά του, μια απόφαση για την οποία λένε πως τον θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο.
Ο επικεφαλής των γιατρών που περιθάλπουν τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο της Σιβηρίας δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση του πολιτικού έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι ασταθής και η απόπειρα να μεταφερθεί μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο γιατρός, ο Αλεξάντρ Μουραχόφσκι, δήλωσε πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του Ναβάλνι και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες. Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι δήλωσε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε πως κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.

Στο μεταξύ, το «δεξί χέρι» του αντιπολιτευόμενου, ο Λεονίντ Βολκόφ, κατήγγειλε από την πλευρά του μια «πολιτική και όχι ιατρική απόφαση». «Περιμένουν να βγουν οι τοξίνες και να μην μπορούν να ανιχνευθούν στο σώμα. Δεν υπάρχει διάγνωση ούτε ανάλυση. Η ζωή του Αλεξέι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *