Σάλος στις ΗΠΑ με αμφιλεγόμενο δημοσίευμα της New York Post, το οποίο “κατέβασαν” Twitter και Facebook

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Twitter και του Facebook να εμποδίσουν τη διάδοση αμφιλεγόμενου δημοσιεύματος της εφημερίδας New York Post, που αφορούσε στον γιο του προεδρικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το άρθρο της συντηρητικής Νεοϋορκέζικης εφημερίδας – η οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για προσπάθεια πολιτικής καθοδήγησης και μεροληψίας υπέρ των ρεπουμπλικανικών θέσεων – ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ,  είχε κανονίσει μια συνάντηση με έναν Ουκρανό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, που αργότερα κατηγορήθηκε για διαφθορά. Ο Χάντερ Μπάιντεν επίσης ήταν μέλος της ίδιας εταιρείας, αλλά ουδέποτε προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντιον του, παρά τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ.

Η New York Post επικαλείται ένα συγκεκριμένο email από τον Απρίλιο του 2015, στο οποίο ο Ουκρανός φέρεται να ευχαριστεί τον Χάντερ Μπάιντεν για τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον με τον πατέρα του, ο οποίος τότε ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, από τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα δεν προκύπτει πουθενά ούτε ο τόπος ή ο χρόνος αυτής της συνάντησης, ούτ καν εάν η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το επίμαχο email βρέθηκε – μαζί με εκατοντάδες άλλα – σε ένα ξεχασμένο υπολογιστή που (θεωρητικά) ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος τον Απρίλιο του 2019 τον είχε πάει σε ένα κατάστημα επιδιόρθωσης υπολογιστών στο Ντέλαγουερ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανακάλυψε αυτά τα emails στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, τον οποίο αντέγραψε και στη συνέχεια έδωσε το αντίγραφο στον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι!

Για το λογο αυτό, οι δύο ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης απέκρυψαν συνδέσμους υπερκειμένους προς το επίμαχο άρθρο της συντηρητικής, σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, αμφισβητόντας την αυθεντικότητα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσίευσε η New York Post, ενώ την ίδια ώρα εγείρουν ερωτήματα για το πώς θα μπορούσαν να έχουν περιέλθει στην κατοχή της τέτοια μηνύματα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ καταδίκασε τη «φρικτή» κίνηση των Twitter και Facebook να προσπαθήσουν να αποκλείσουν τη διάδοση του αμφιλεγόμενου δημοσιεύματος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *