Σχοινάς: Το μήνυμά μου είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας σε εκδήλωση του Politico (Health Care Summit 2021).

Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία ήταν μια ιστορία επιτυχίας. Τώρα έχουμε πάνω από 75% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς αυτό το ποσοστό εμβολιασμού». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, αλλά και των νέων αποφάσεων για θεραπείες.

«Αλλά ναι υπάρχει πρόβλημα σε πέντε κράτη μέλη, τις τρεις Βαλτικές, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το επίπεδο εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ χαμηλό και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσουμε σε τοπικό επίπεδο με τη βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει με το να μοιραστεί τις καλύτερες πρακτικές, όπως επισήμανε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η συνολική επιτυχία της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνα τους. Δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε και ειδικά σε αυτές τις περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι χαμηλός . Το μήνυμά μου είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *