Σε αδιέξοδο ο Μυλωνάς (ΕΤΕ): Εισαγγελέας – Μοσκοβισί – Δικαστικές αποφάσεις

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η διοίκηση Μυλωνά της Εθνικής Τράπεζας, μετά και την απρόσμενη απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί που ξεκαθαρίζει ότι το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ είναι εσωτερικό πρόβλημα της Τράπεζας  και δεν έχει σχέση με μνημονιακές υποχρεώσεις.

Η απάντηση – κόλαφος για την διοίκηση της Εθνικής δημιουργεί νέα δεδομένα για την δικαστική περιπέτεια του εμπνευστή της διακοπής της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ κ. Φραγκιαδάκη και του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας μετά την εισαγγελική παραγγελία για την απόδοση ποινικών ευθυνών σχετικά με την παράνομη διακοπή του λογαριασμού επικούρησης.

Τέλος οι δικαστικές αποφάσεις που επιβάλουν την άμεση καταβολή και μάλιστα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων 650 συνταξιούχων, προκαλούν αναταραχή στη τράπεζα, αφού δημιουργούν δεδικασμένο δικαιώνοντας έτσι και τους 16.500 συνταξιούχους της Εθνικής. Εδώ να σημειώσουμε ότι η τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Οι εξελίξεις έπιασαν πραγματικά στον ύπνο την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση  ετοίμαζε πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τα 115 εκατ. ευρώ, και το χρέος υπέρ δημοσίου τα 15 εκατ. ευρώ. Μια πρόταση που με βάση τα νέα δεδομένα πέφτει στο κενό.Σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί έξω απο το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά και ενώ πραγραμματιζόταν συνάντηση του κ. Μυλωνά με τον σύλλογο των Συνταξιούχων, οι μεγάλες πόρτες της Τράπεζας έκλεισαν για άλλη μια φορά, απογορεύοντας την είσοδο στο προεδρείο που ήθελε να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και αναγκάζοντας τους να το δώσουν από το παράθυρο. Σπασμωδικές κινήσεις μιας αμήχανης διοίκησης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο,  αφού οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα για το μέλλον του ΛΕΠΕΤΕ.

mikrometoxos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *