Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που φαίνεται να επιτίθεται σε νεαρό άνδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή. Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου την Κυριακή καταγράφεται ο αστυνομικός να χτυπά με γκλομπ τον 29χρονο άνδρα, περιστατικό που οδήγησε σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας το βράδυ της Τρίτης. Σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τύχη και των υπόλοιπων αστυνομικών που καταγράφηκαν στα βίντεο να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό χωρίς να επέμβουν.

“Μετά τη συλλογή και μελέτη του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διεξάγεται για περιστατικό που έλαβε χώρα την 7-3-2021 στη Νέα Σμύρνη (σχετ. το από 07-03-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

“Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.
Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *