Σε ποια ηλικία απολαμβάνουν περισσότερο οι γυναίκες το σεξ;

Οι γυναίκες άνω των 55 ετών φαίνεται πως διαμαρτύρονται λιγότερο για την ερωτική τους ζωή, σύμφωνα με έρευνα από τον βρετανικό φορέα Public Health England (PHE). Η αναφορά της ΡΗΕ έδειξε πως οι γυναίκες ηλικίας 25-34 ήταν λιγότερο ικανοποιημένες στο κρεβάτι – με το 49% από αυτές να δηλώνει ότι δεν βιώνει σεξουαλική απόλαυση.
Οι γυναίκες ηλικίας 55-64 ήταν εκείνες που εξέφρασαν στο μικρότερο βαθμό δυσαρέσκεια (το 29%) – στην έρευνα όμως δεν ήταν σαφές αν νιώθουν ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή ή αν απλά έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

Το καλό σεξ είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο

“Η χαρά μιας πλήρους και απολαυστικής ερωτικής ζωής είναι σημαντική για τη διανοητική και συναισθηματική ευεξία των γυναικών”, ανέφερε η Dr Sue Mann, σύμβουλος υγείας στον τομέα αναπαραγωγικής υγείας του PHE. “Τα στοιχεία μας δείχνουν πως η σεξουαλική απόλαυση είναι ένα βασικό στοιχείο της καλής αναπαραγωγικής υγείας και πως παρότι πολλές γυναίκες αναφέρουν σεξουαλική δυσλειτουργία, πολλές από αυτές δεν ζητούν βοήθεια”.

Η έρευνα που βασίζεται σε απαντήσεις 7.367 γυναικών, ηλικίας 16 έως 64 ετών, βρήκε επίσης πως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών έπασχε από σοβαρά προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως επώδυνη περίοδο ή συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Η σημασία μιας υγιούς, απολαυστικής ερωτικής ζωής είναι πολύ σημαντική καθώς συμβάλει σε μια γενική ευεξία. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη στίγμα και ντροπή αναφορικά με τις συζητήσεις για τη σεξουαλική λειτουργία – ειδικά όταν μιλάμε για τη σεξουαλική ευχαρίστηση της γυναίκας.

Μη διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια
Εάν μια γυναίκα δεν απολαμβάνει την ερωτική της ζωή θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει με το γιατρό της και να βρει την ανάλογη βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *