Σεισμοί σε Πύλο και Λαγκαδά

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας στην Πύλο.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο 34 χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλου και το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί, εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

“Ο σεισμός είχε αρκετή διάρκεια και ήταν πολύ δυνατός. Υπήρξε μια ανησυχία, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αρχή, αλλά μετά επικράτησε ψυχραιμία και ηρεμία, αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά για ζημιές και προβλήματα”, είπε στο star.gr ο δήμαρχος της Πύλου, Δ. Καφαντάρης.

Όπως τόνισε όλα βαίνουν ομαλά στην Πύλο, αν και υπάρχει μια μικρή ανησυχία μήπως υπάρξει κάποιος ισχυρός μετασεισμός. 

“Όλα είναι ήρεμα εδώ και διαβεβαιώνω και τους επισκέπτες που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι είναι πολλοί, ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και όλα είναι σε κατάσταση ελέγχου”τόνισε ο κ. Καφαντάρης.

 

Σεισμός, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:21 το πρωί της Δευτέρας και  στην περιοχή πάνω από τη λίμνη Κορώνειας, στη λεκάνη της Μυγδονίας, στην επαρχία Λαγκαδά.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μια ακόμα δόνηση, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του πρώτου σεισμού ήταν 10 χλμ. και του δεύτερου 5 χλμ. και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητοί τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *