ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Οι επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, βασικός πυλώνας της ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού

Πραγματοποιήθηκε,μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ), χθες, Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.Η Συνέλευσηανανέωσε την θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, υπό την προεδρία του Ιωάννη Πανιάρα, ενώ παράλληλα εξελέγησαν οι κ.κ. Ανδρέας Σιάμισιης – Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Νίκος Εμμανουηλίδης – Διευθύνων Σύμβουλος της NESTLEHELLASA.E., Δημήτρης Παπαδόπουλος – Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS, ως νέαμέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Οι προτεραιότητες και δράσεις του Συμβουλίου για την τρέχουσα περίοδο, ώστε η επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων και της χώρας να συνδυάσει την ταχεία ανάκαμψη με τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της Συνέλευσης.Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες δράσεις του ΒΙΑΝ είναι η προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, και η προστασία της Βιοποικιλότητας, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως ορίζεται από τους Στόχους SDG 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

 

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία,η οποία ανακοινώθηκε από την νέα ηγεσία της ΕΕ, θέτει τις παραπάνω διαχρονικές προτεραιότητες του ΒΙΑΝ στην καρδιά της Ευρωπαϊκής και εθνικής μας πολιτικής. Στην πορεία αυτή είναι σημαντικό να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η δίκαιη μετάβαση για όλους τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε η Ευρώπη να βγει ισχυρότερη, ως διεθνές παράδειγμα για την επιτυχημένη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Προϋπόθεση για την επίτευξη των παραπάνω, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ενώ κριτήριο επιτυχίας θα είναι η ουσιαστική και γρήγορη εφαρμογή του στην πράξη.

 

Ο κ. Ιωάννης Πανιάρας, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, δήλωσε:«Η πανδημία του κορωνοϊού και η επιτυχής μέχρι τώρα αντιμετώπισή της στην χώρα μας ανέδειξε την ικανότητά μας ως κοινωνία να δρούμε συνεργατικά και να καινοτομούμε ταχύτατα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της εξάντλησης των φυσικών πόρων και της απώλειας της βιοποικιλότητας είναι μπροστά μας και είναι τεράστιες. Ας αξιοποιήσουμε την συνεργασία και την καινοτομία τώρα,στην ανάγκη ταχείας ανάκαμψης από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Να  επενδύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην βιώσιμη ανάπτυξη, κερδίζοντας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενιές.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *