Σκάνδαλο στην Γερμανία! Ο Λέμπελ αποσύρεται από την πολιτική και ο Νίσλάιν από το κόμμα λόγω δωροληψίας για την αγορά μασκών

photo: Tobias Koch

Μετά την τεράστια πίεση από το κόμμα του λόγω του σκανδάλου δωροληψίας για την αγορά μασκών προστασίας, ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Νίκολας Λέμπελ  αφού “έβγαλε” €250,000 μέσω εταιρείας που είχε, αποσύρεται αμέσως από την πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημόσιου γερμανικού ραδιοφώνου (Dlf) ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός (CSU) Γκέοργκ Νίσλάιν αποχώρησε από το κόμμα του για τον ίδιο λόγο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Xριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Μπλούμε μετά από βιντεοδιάσκεψη του προεδρείου του κόμματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dlf, ο Νίσλαϊν θέλει να διατηρήσει την έδρα του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. O επικεφαλής της CSU Μάρκους Ζέντερ έχει καλέσει τον Νίσλάιν να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του.

Οι Νίσλάιν και Λέμπελ φέρονται να έχουν εισπράξει προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να μεσολαβήσουν ώστε να αγοραστούν μάσκες προστασίας από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. Όπως επιβεβαίωσε το πολιτικό γραφείο του, ο Λέμπελ παραιτήθηκε από το CDU.

 

 

Προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι παραιτήθηκε από την έδρα του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Αρχικά, ο Λέμπελ είχε απλώς δηλώσει την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ομοσπονδικαό κοινούλιο για τις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβριο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι θα κατονομάσει όλους τους βουλευτές που είχαν στο υπουργείο του σχέση με την αγορά προστατευτικών μασκών. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός (CDU) είπε στις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland) ότι πρέπει να διευκολυνθεί η πλήρης διαφάνεια.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Deutschlandfunk,Redaktionsnetzwerk Deutschland

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *