Σοκ! Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Πούτιν

Παγκόσμιο σοκ καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο νούμερο ένα επικριτής του Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν σε ρωσική φυλακή

«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο2 ο καταδικασμένος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από σύντομο περπάτημα και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του» αναφέρει η ανακοίνωση για το θάνατο του Ναβάλνι.

«Οι διασώστες του σωφρονιστικούς καταστήματος έφτασαν αμέσως επί τόπου και επιχειρήθηκε ανάνηψη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι διασώστες επιβεβαίωσαν επι τόπου το θάνατο του καταδίκου».

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί να παραμείνει στη φυλακή έως την ηλικία των 74 ετών για κατηγορίες που όπως έλεγε είναι κατασκευασμένες και είχαν στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα.

Ο Ναβάλνι είχε κερδίσει τον θαυμασμό της διαιρεμένης ρωσικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να επιστρέψει οικειοθελώς στην Ρωσία το 2021 από τη Γερμανία όπου είχε νοσηλευθεί μετά από μια προσπάθεια να τον δηλητηριάσουν, όπως έδειξαν οι εξετάσεις σε εργαστήρια της Δύσης, με νευροτοξικό παράγοντα, στη Σιβηρία.

Μόλις επέστρεψε φυλακίσθηκε. Η Ρωσία είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τον δηλητηρίασαν με «Νοβιτσόκ»