Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα για τα περί πλαστής γνωμάτε

Τα πάνω κάτω έφερε στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της αποφυλάκισης για λογούς υγείας του 39χρονου κρατούμενου, ο οποίος επιστρέφει στις φυλακές Χαλκίδας μετά την ανατροπή του πρωτοβάθμιου βουλεύματος.

Οι εφέτες δικαστές Εύβοιας οι οποίοι συνεδρίασαν χθες άρον-άρον μετά την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας κ. Λάμπρος Σοφουλάκης, έκαναν δεκτή την πρόταση του, στην οποία χαρακτήριζε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου ( 70%) «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική,  από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπό διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτρια του Ευαγγελισμού, ότι η γιατρός που υπογράφει τη. γνωμάτευση δεν νομιμοποιείτο να το κάνει.

Η έρευνα

Αμέσως μόλις ξέσπασε η θύελλα για την υφ’ορων απόλυση του κρατούμενου, η εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας διέταξε την διενέργεια έρευνας, η οποία τώρα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, θα διενεργηθεί από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Η σημασία που δίνει η δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση φαίνεται και από την εμπλοκή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα με την παρέμβαση του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος από εχθές ζήτησε με παραγγελία του να ερευνηθεί το ενδεχόμενο της ανατροπής του πρώτου βουλεύματος. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με την παραγγελία του κατέγραφε ένα ένα τα κενά στην επίμαχη γνωμάτευση, ζητώντας επί της ουσίας την διερεύνηση εκ νέου ιατρικής κατάστασης του κρατούμενου.

Και εντολή της Ξένης Δημητρίου

Με εντολή  της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού η δικογραφία για το πως χορηγήθηκε η επίμαχη πραγματογνωμοσύνη του ΚΕΠΑ στον 39 χρόνο και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, θα ερευνηθεί από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα από την ίδια την Κ. Δημητρίου.

Τα αδικήματα που έχουν μπει τώρα στο μικροσκόπιο (όπως τα ζήτησε με την παραγγελία του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας) είναι αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», της  «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  της «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) της  «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Πηγή: Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα για τα περί πλαστής γνωμάτευσης Φλώρου | iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *