Στην Ελλάδα η 9η Διάσκεψη “Our Ocean Conference”

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοινώνουν την διοργάνωση της ένατης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference“, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2024.

 

Η εν λόγω Διάσκεψη διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών και νυν Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κλίμα John Kerry.

 

Η διοργάνωση της εν λόγω Διάσκεψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον κ. Kerry στην Ουάσιγκτων στις 17 Μάϊου.

 

Η εν λόγω Διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών.

 

Στη Διάσκεψη θα εκπροσωπηθούν τόσο ενδιαφερόμενα κράτη, όσο και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί με σκοπό δεσμεύσεις για την προστασία των θαλασσών.

 

Η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), ο σεβασμός της οποίας, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *