Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήγε ο Κεφαλογιάννης την τουρκική πρόκληση στην Αμμόχωστο

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχωστο, μία ενέργεια που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ασφαλώς δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων παραμένει απροσπέλαστο για 46 χρόνια, καθώς βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το 1974 που καταλήφθηκε η Αμμόχωστος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσαν στην Άγκυρα το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα θα αφορά μόνο την παραλία μήκους 1,5 χιλιομέτρου και όχι την ίδια την περίκλειστη πόλη.

Μία απόφαση που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Η τελετή ανοίγματος η οποία εντάσσεται στις προσπάθειες στήριξης του Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» της Κυριακής στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου θα γίνει την Πέμπτη.

Μία νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς που δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή και έρχεται να τορπιλίσει εν τη γενέσει της την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο μακριά από απειλές και τετελεσμένα στη βάση του πλαισίου που καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

–          Είναι σε γνώση της η νέα αυτή προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς;

–          Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί;»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.