Στην Ιορδανία ο Δένδιας

O Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, 2 Ιουνίου 2022, στην Ιορδανία (Νεκρά Θάλασσα), όπου θα συμμετάσχει στο 14ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ιορδανίας.

Από πλευράς κρατών – μελών της ΕΕ, πέραν του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Σύνδεσης και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, της Ιρλανδίας, Simon Coveney, και του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn.

Στην ατζέντα της Ολομέλειας (10:25 – 11:30) περιλαμβάνεται συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Ιορδανίας και της προόδου ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης, καθώς και η υιοθέτηση νέων Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Ιορδανία.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Σύνδεσης, ο Yπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε ακρόαση που αναμένεται να παραχωρήσει περί ώρα 12:00 η Α. M. ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah Β’, στον YA/AE της ΕΕ, Josep Borrell, στον Επίτροπο της ΕΕ για τη Γειτονία και Διεύρυνση, Olivér Várhelyi, και στους ανωτέρω τρεις Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

 

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει περί ώρα 13:30 σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ιορδανός Υπουργός Εξωτερικών στους ανωτέρω υψηλούς αξιωματούχους και Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Ιορδανία, σημαντικό εταίρο της ΕΕ και της χώρας μας στη Μ. Ανατολή, τον Μάιο του 2021. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιορδανίας ήταν στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» (Μπαχρέιν), τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά το διάστημα 5 – 6 Ιουλίου 2022 προγραμματίζεται η διεξαγωγή της 5ης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ιορδανίας στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.